“Crear partidos nuevos supone volver a lo viejo”

En esta entrevista, editada por el diario Público el 16 de noviembre de 2016, la catedrática de Economía Aplicada reflexiona sobre el momento económico, político y social. Precursora de la antiglobalización, activista anticapitalista, Miren Etxezarreta advierte de que “el problema de quienes han elaborado a partir del 15M es que han entrado en la dinámica del capitalismo que queremos cambiar”.

Sigue leyendo

Món Possible – Economia Crítica

Entrevista amb Miren Etxezarreta

Món possible – Economia crítica- 16 gen. 2016

“Mirem d’acostar-nos a les previsions econòmiques de l’any que acaba de començar, de la mà de Miren Etxezarreta, una economista crítica amb l’Economia convencional, al servei de les classes dominants. Etxezarreta propugna una altra Economia, més compromesa amb la societat.”

“L’economista pròxim al poder no veu els peixos perquè fa ‘windsurf’”

Entrevista al Quadern d’El País, 20 de gener de 2016

MIREN ETXEZARRETA, catedràtica d’Economia

“Avui hi ha molts assajos i experiències econòmiques al marge del sistema”1453324288_669944_1453324515_noticia_normal_recorte1Advertir que l’economia també té ideologia és un dels objectius de Miren Etxezarreta al seu llibre ¿Para qué sirve realmente la economía? c. bautista

L’anomenada dècada perduda haurà suposat, quan acabi, dures retallades a l’Estat del benestar i la pèrdua de drets socials en diversos països europeus, sobretot al sud del continent. Per dur a terme la tisorada, els governs van invocar els criteris tècnics de la Comissió Europea o van posar al capdavant dels ministeris i conselleries acadèmics de prestigi. A ¿Para qué sirve realmente la economía? (Paidós), Miren Etxezarreta (Ordizia, 1936), catedràtica emèrita d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, intenta desfer el mantra de la neutralitat dels tecnòcrates i adverteix que l’economia està lligada a la ideologia.

Sigue leyendo