El futur de les pensions

Entrevista en Els Matins de TV3 – 22 de gener de 2018

Discutim el futur de les pensions amb dues economistes: Miren Etxezarreta, doctora en Economia de la London School of Economics i la UAB, i Concepció Patxot, professora de Teoria Econòmica de la UB. Les dues han analitzat la proposta de la ministra Fátima Báñez per ampliar la base de càlcul de la pensió a tota la vida laboral del treballador. També han donat algunes de les claus que expliquen el buidatge de la guardiola del fons de reserva de les pensions i quin serà el seu futur. De fet, les dues coincideixen que les pensions disminuiran perquè cada vegada vivim més anys i el fons de reserva de la Seguretat Social es buida, mentre els jubilats perden poder adquisitiu.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/el-futur-de-les-pensions/video/5720209/

“El sistema financiero global está detrás de la crisis de las pensiones”

Entrevista con Gonzo, en El Intermedio de La Sexta – 15 de febrero de 2018

La economista Miren Etxezarreta denuncia en El Intermedio que el sistema público de pensiones “tal y como está planteado ahora no hay ningún interés en que sea viable” y asegura que “no existe tal problema de las pensiones” ya que “separar el gasto de las pensiones del resto de gastos colectivos” del Estado es inviable. Apuesta por financiar las pensiones a través de los impuestos como el resto de gastos del Estado.

https://goo.gl/5sSWdj

“La carta anunciando la subida del 0.25% de las pensiones es un insulto”

Para Miren Etxezarreta, catedrática emérita de Economía Aplicada de la UAB, la subida del 0.25% de las pensiones no es “ni una tomadura de pelo” sino “un insulto de la ministra con esas cartas”. Pero, en su opinión el problema no es esta subida, es sino si las pensiones públicas van a seguir existiendo.

Entrevista en Las Mañanas de La Cuatro – 15/02/2018

https://www.cuatro.com/las-mananas-de-cuatro/pensiones_2_2516355112.html

“La propuesta de trabajar hasta los 75 años es un disparate”

Miren Etxezarreta, catedrática emérita de Economía Aplicada en la UAB, ha valorado la ‘sugerencia’ del Círculo de Empresarios de aumentar la edad de jubilación hasta los 75 años. Apunta que en la actualidad existe una tendencia a la prejubilación a los 58 años y añade que no muchos empresarios contratan a personas de más de 55, destacando así la dificultad que existiría para encontrar empleo a partir de esa edad.

Entrevista en Las Mañanas de La Cuatro – 14/02/2018

https://www.cuatro.com/las-mananas-de-cuatro/jubilacion_2_2515830122.html

El futur de les pensions/8 al dia amb Josep Cuní

Després que el govern de Mariano Rajoy anunciés una nova reducció dels fons de reserva, analitzem a el futur de les pensions amb Miren Etxezarreta, catedràtica emèrita d’Economia Aplicada de la UAB, i amb Damià Querol, director executiu de l’Institut d’Estudis Financers.

Entrevista en 8TV